Monday, July 6, 2009

Και εγένετο καθοδήγηση δια βοής...

Επιτέλους το navigation με turn by turn φωνητική καθοδήγηση έγινε πραγματικότητα.
Με μία κίνηση αίλουρου η γερμανική Navigon έβγαλε πρώτη ένα σοβαρό πρόγραμμα καθοδήγησης.
Εκεί που όλοι περιμέναμε την TomTom, η οποία μάλιστα είχε ανακοινώσει το πρόγραμμά της εδώ και 1 χρόνο, βγαίνει η Navigon με έτοιμο πρόγραμμα και σε τιμή πολύ καλή(74.99€). Αυτή η τιμή ήταν γνωριμίας αλλά περιλάμβανε χάρτες για όλη την Ευρώπη. Η Ελληνική κάλυψη είναι την τάξης περίπου του 85%. Έχει ενημερωμένα POI(Points Of Interest), τουλάχιστον στην Αθήνα και γενικότερα για GPS κινητού θα έλεγα ότι παίζει πολύ καλά. Το έχω χρησιμοποιήσει αρκετά από τότε που το πήρα και θα έλεγα ότι με έχει καλύψει απόλυτα. Αν είχε και τρόπο να αποφεύγεις τον δακτύλιο θα ήταν super!!!! Ίσως με το επόμενο update, το οποίο ακολουθεί σε λίγες μέρες. Η βασικότερη αναβάθμιση θα είναι η φωνητική καθοδήγηση στα Ελληνικά(όχι ότι με χάλαγε η Deborah lol)... Τελικά το iPhone έχει καταφέρει να γίνει η απόλυτη συσκευή. Τα κάνει όλα, δεν ξέρω αν συμφέρει αλλά ότι κάνει το κάνει καλά και κυρίως εύκολα... Και για όσους πιστεύουν ότι είναι πολύ "κλειστό" πάντα υπάρχει ο δρόμος του Jailbreak ;-)

16 comments:

  1. Nea timi 99 euro. Alla an a3izei...

    ReplyDelete
  2. Δυστυχώς έχει πολύ δρόμο ακόμη σαν τηλέφωνο για να πούμε οτι τα κάνει όλα. Θα συμφωνήσω όμως ότι τουλάχιστον ότι κάνει το κάνει καλά.

    ReplyDelete
  3. Προσωπικα θέλει ένα today screen να δείχνει τουλάχιστο βασικές πληροφορίες και όλα τα άλλα θα τα φτιάξουν... Καλά gia to bluetooth δε μιλάω... απαράδεκτο να μην το έχουν 100% free να μπορείς να στείλεις ή να λάβεις ένα contact card.

    ReplyDelete
  4. Να ήταν μόνο το bluetooth... Εδώ ο σαφάρι δεν υποστηρίζει flash... ΗΜΑΡΤΟΝ!!!! και όλα αυτά λόγο του κολλήματος της Apple. Μετά κράζουμε την Micro$oft για κλειστές πολιτικές και για "μάντρωμα" των χρηστών...
    Πάντως περιφερόμενος στα forum σχετικά με jailbreak κλπ διαπιστώνω πως μόνο ρόδινα δεν είναι τα πράγματα...
    @Teo, όντος το ρημάδι, ότι κάνει το κάνει καλά!!! Και η εμπειρία/αίσθηση χειρισμού του είναι, ακόμα, αξεπέραστη. Το μόνο κινητό που πλησιάζει κάπως είναι το LG Arena. Σαφώς πιο αργό στην απόκριση αλλά κλάσεις ανώτερο από τον ανταγωνισμό. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν έχει την κλασσική γραφίδα που έχουν άλλα "touch" κινητά. Αλήθεια, έχουμε άποψη για το καινούριο Diamond II?
    Από video που είδα εντυπωσιάστηκα με το Android, ως πλατφόρμα. Γιατί από συσκευές δεν μπορώ να πω πως μου πέσανε τα σαγόνια...

    ReplyDelete
  5. Από όσο ήξερα το diamond II θα φοράει windows mobile 6.1 με δυνατότητα upgrade σε 6.5. Περίπου μια από τα ίδια σε σχέση με τον προκάτοχο του απλά με μεγαλύτερη οθόνη και πιο προχωρημένο touch flo 3D.
    Το htc hero φαίνεται πολύ promising βασισμένο στο android αλλά πλήρως και γαμιστερά customized από την HTC.
    Αν βέβαια δεν ενοχλέιστε από την καμπουρίτσα του (σαν στραβή ψ..ή είναι ή μάλλον σαν το σαγόνι της Θεoδωρίδου!!! lol !!! ).
    Αυτό που μου έκανε ένα click παραπάνω είναι ο επερχόμενος διάδοχος του touch hd (blackstone) ονόματι firestone (wow) που ναι μεν θα τρέχει winmo 6.5 αλλά θα είναι πλήρως ντυμένο με touch flo σε βαθμό που δεν θα βλέπεις windows καθόλου.
    very interesting.....

    ReplyDelete
  6. Προσωπικά το θέμα με winmo είναι ο βαθμός ευχρηστίας. Μέχρι πρότεινος δεν είναι και το πιο βολικό με εξαίρεση το HTC Touch και τα λοιπά αδερφάκια του που ακόμα σε κάποιες λειτουργίες σου σπάνε λίγο τα νεύρα. Εντυπωσιακό είναι πάντως ότι ζήτημα να έχω κάνει 2 φορές reboot το iphone εδώ και ένα χρόνο που το έχω. Σε winmo που είχα πριν αρκετό καιρό βέβαια δεν υπήρχε μέρα που να μην έκανα reboot. Τεο με τις νέες εκδόσεις έχουν ηρεμήσει καθόλου τα πράγματα?

    ReplyDelete
  7. Γενικά η htc κάνει καλή δουλεία με τα winmo και τα πράγματα είναι ικανοποιητικά. Τώρα όσον αφορά τα reboots είναι απλά θέμα τι χρήση του κάνεις. Εκεί που έχω καταλήξει ως πρώην κάτοχος iphone 3G, htc touch hd και diamond , είναι πώς η apple υπό official συνθήκες δεν σε αφήνει να πειράξεις αρκετά το τηλέφωνο ούτε καν να τρέχεις εφαρμογές στο background! Σε αντίθεση με τα winmo που του αλλάζεις τα φώτα και σαλτάρει το εργαλείο. Όταν έπαιζα με το jailbreak του iphone είχε λιώσει το κορμί του από τα reboots.

    ReplyDelete
  8. Teo δεκτό αυτό. Όσο σκαλίζεις ένα μηχάνημα τόσο αρχίζει τα διάφορα θέματα. Αλλά έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό που είπες...Ότι η apple υπό official συνθήκες δε σε αφήνει να πειράξεις αρκετά το τηλέφωνο σε αντίθεση με τα winmo. Φαντάσου ότι τα winmo σε official κατάσταση και κομπλάρουν το κινητό. Δε με χαλάει η πολιτική της apple αυτό είναι αμα σου αρέσει αλλά παίζει.Τώρα το jailbreak λογικό είναι να προκαλέι διάφορα θέματα αφού είναι κάτι και καλά ξένο ως προς τη συσκευή. Συμφωνώ βέβαια ότι είναι βλακεία να μην τρέχει εφαρμογές στο background

    ReplyDelete
  9. Βασικά αυτό που ήθελα να πω, πέρα από το "σκάλισμα", είναι ότι το iphone "μαμίσια" παίζει πιο "κλειστά" σε σχέση με μια winmo συσκευή άρα λογικό να είναι και πιο σταθερό.

    ReplyDelete
  10. Μη πλακώνεστε άδικα, η φάση είναι το κλασικό παράδειγμα που χρησιμοποιώ:
    Από τη μία ένας laser εκτυπτωτής και από την άλλη ένα πολύμηχάνημα. Ναι το πολυμηχάνημα γαμιέται και κουνιέται καθώς ο laser τυπώνει σαν σκυλί. Από την άλλη ομώς o laser εκτυπωτής δε μπορεί να στείλει ένα fax π.χ. ή να scannάρει. Διαλέγει ο καθένας τι θέλει και αγοράζει. Τα WinMo κιεγώ θα τα χαρακτήριζα stale, δώξα το θεό έχω χρησιμοποιήσει αρκετά versions. Από την άλλη η Apple δεν είναι και Μεσίας. Ίσως τελικά η χρυσή τομή (αν και συνεχίζω να ελπίζω για τα WinMo 7) στη παρούσα να είναι το Android. Και capacitive οθόνη (καλο UI, σταθερότητα (φαντάζομαι δλδ) αλλά και "πειράξιμο" OS.
    Anywayz, το θέμα είναι να έχει κανείς συνείδηση του τι αγοράζει και όχι να τον πηγαίνει το κάθε trend από τη μία στην άλλη.

    ReplyDelete
  11. Ω! Μέγα Lord Vectivus σοφά εμίλησες!

    ReplyDelete
  12. ...και αφού υποκλίθηκα να πω βέβαια πως το iphone OS όπως και το Android είναι κάτι παραπάνω από trends της εποχής. Ήρθαν για να μείνουν!

    ReplyDelete
  13. Προφανώς και δεν αναφέρομαι με τη λέξη trends σε οτιδήποτε δεν είναι WinMo. Είπαμε είμαι ταγμένος, όχι τσιμεντολιθομένος :P Απλώς είμαι υπέρ τον συνειδητών επιλογών και κατά των trendo-κινήσεων, αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο.

    ReplyDelete
  14. Βέβαια απο όλη τη κουβέντα αφήσαμε έξω το αξιόπιστο Symbian που νομίζω ότι μέχρι τώρα τα πάει περίφημα και του αξίζουν credit

    ReplyDelete
  15. Νομιζω σας χρειαζονται μερικες αξεχαστες κλανιες

    ReplyDelete
  16. "...για το κινητό σου..."

    ReplyDelete