Saturday, September 12, 2009

Απο το μούρο στο μήλο ... (Τα παντα μηλα #1)

Τον Μάιο του 2008 εκανα ξανα μια δηλωση που θα με εβγαζε ψευτη σχεδον ενα χρονο μετά (οπως καθε χρονο τα τελευταια 8 και βαλε χρονια)

"Τερμα" ειπα ..."Αυτο ειναι ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ μου για τα επομενα 3 χρονια. Ηταν οταν πεταξα στα σκουπιδια (κυριολεκτικα, αλλα μετα το ανεσυρα με πουρε και κοκκινιστο στην οθονη) το Eten X800. Ο λόγος ; Το Blackberry Curve.

Αποφασισε η εταιρια λοιπον να κανει συμφωνια με την RIM και να εχουμε ολοι απο ενα Blackberry. Κατενθουσιαστηκα !! Τηλεφωνο, *ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ* push email οπου και να εισαι στον κοσμο, κατι ψιλοεφαρμογουλες για τα βασικα, κατεβαζες και δωρεαν Opera Browser και δουλευες οπου κι αν ησουν, στην κινηση , μετα το meeting, στον καφε κλπ κλπ κλπ...

Κολληματα ΜΗΔΕΝ, ξεχναγες που ειναι το on/off button και πως βγαινει η μπαταρια, ουτε κουβεντα για εφαρμογη που να κολλησει τη συσκευη ή να χαλασει κατι.

Ολα κυλουσαν ροδινα τον πρωτο καιρο ωσπου αρχισαν οι πρωτες σταγονες αμφιβολιας να κυλανε απο το καραφλο μου κεφαλι.

Στην αρχη ηταν οι εφαρμογες. Στο blackberry εφαρμογες "τζαμπα" δεν υπαρχουν. Η πειρατεια ειναι ειδος που ποτε δεν εμφανιστηκε στο blackberry. Καθε εφαρμογη που κατεβαζεις δενεται με το PIN σου (τον μοναδικο αριθμο που δινει η RIM σε καθε συσκευη, κατι σαν το IMEI αλλα property of RIM) και δεν μπορεις να το μεταφερεις, αντιγραψεις, μεταβαλεις κλπ. Ετσι λοιπον περιορισμος κατ'οικον με ο,τι δωρεαν υπαρχει , αντε κανα facebook, κανα Google Latitude, να σου και ο MSN messenger ..εε ωπα καλα εισαι μην ζητας κι αλλα.

Μετα αρχισε το κοκκινο λαμπακι. Οταν ερχεται νεο email αναβοσβηνει μια κοκκινη ενδειξη για να ενημερωσει το χρηστη. Εε αυτο ηταν .. Αναβε το λαμπακι, ετρεχε ο δουλος να δει τι εγινε, τι συνεβη, ποιος με θελει, τι εσκασε , κι ολα αυτα σε βαθμο καταναγκασμου. Το γαμημενο το λαμπακι οταν αναβε επρεπε να το ανοιξω να δω, να διαβασω, να απαντησω, να προωθησω. Η "ελευθερια" της προσβασης αρχισε να γινεται σκλαβια. Αρχισα να γινομαι ο γραφικος της οικογενειας που ετρεχε καθε λιγο και λιγακι να διαβασει το email του και τσουκου τσουκου να γραφει στο QWERTY πληκτρολογιο.


Μετα ηταν η καμερα, μετα ηταν το φτωχικο media player μετα εφταιγαν ολα... Περιπου 12 μηνες μετα, ηρθε η ρηξη... Κανενα συναισθημα, καμμια λατρεια -οπως με τα παλια μου τηλεφωνα- αρχισε το silicone skin να φθειρετε , η οθονη να παραμελειται και το πληκτρολογιο να παρακαλει για ελεος. Αρχισα να γραφω πιο πολλα email απο αυτο παρα απο το πληκτρολογιο του laptop !! Το ιδιο συνεβαινε και σε ολους τους συναδελφους.. Αρχισαν τα μηνυματα στο inbox να πληθαινουν μονο και μονο because I can. Συζητησεις που περιμεναν την επομενη μερα η το ΣΚ , ξεκιναγαν στις 11 το βραδυ της Παρασκευης και τελειωναν την Κυριακη το απογευμα τσουκου τσακα με το πληκτρολογιο.

Αυτο ηταν... Ηρθε η ωρα να απελευθερωθω. Οταν ανακοινωθηκε το 3GS και η εκδοση 3.0 του iPhone OS, ειπα οτι ειναι η ωρα να κανω το βημα ,γιατι μην γελιομαστε, τηλεφωνο χωρις ελληνικο πληκτρολογιο απο τη μανα του, χωρις copy paste χωρις σοβαρη υποστηριξη bluetooth δεν μπορω να δεχτω στα χερια μου. Τωρα ομως που ολα αυτα εφτιαξαν ηρθε η στιγμη.

Το Blackberry μπηκε στο συρταρι και το 3GS πηρε τη θεση του. Εφαρμογες, multimedia, email , social networking απο ΠΑΝΤΟΥ.. Ααα παιρνει και τηλεφωνα ..

Το iPhone σημερα ειναι η συσκευη που ονειρευομασταν με τον Lord Vec οταν το 2002 καναμε ντου στη Στουρναρη 4 λεπτα πριν κλεισουν τα μαγαζια και παρουμε το iPaq 3760 (Compaq ακομα) , και οτι αλλο εχει βγει προς την πορεια αυτη ειναι -ακομα- ενα φτωχο κακεκτυπο.

Ετσι λοιπον ειναι καιρος να αναφωνησω την ετησια δηλωση "ΤΕΡΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 3... καλα, 2 χρονια".... :)

1 comment:

  1. "Αρχισαν τα μηνυματα στο inbox να πληθαινουν μονο και μονο because I can"
    Χμ, μεγάλη κουβέντα που χρήζει σκέψης και ανάλυσης.
    Πάντως όντως, ακόμα θυμάμαι την κομάντο αγορά των iPaqs, ωραίες εποχές χεχε

    ReplyDelete